Előfizetői tartalom

Bizonytalan növekedési kilátások - mit mutatnak az eurozóna konjunktúraindexei?

Portfolio
Ismét várakozásoknál erőteljesebb mértékű visszaesést jelzett az eurozóna gazdasági hangulat indexe, ami továbbra is a fogyasztók és az építőipar pesszimizmusával indokolható. Márciusban 100.2 pontról 99.6 pontra csökkent az Európai Bizottság által publikált mutató, míg a piac 100 pont körüli értéket várt. A gazdasági hangulat romlását az üzleti bizalom mérsékelt javulása kísérte.

A gazdasági hangulat romlása leginkább a fogyasztói és az építőipari megítélés romlásával indokolható, de a szolgáltatások köréből is pesszimizmusra utaló jelek érkeztek. A korábbi hónapokhoz hasonlóan a szolgáltató-szektor gyengélkedése további aggodalomra adhat okot, mivel az ágazat több, mint a GDP kétharmadát adja. A gazdasági hangulat index-szel egy időben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés