Előfizetői tartalom

Kamatot emel az EKB, ha inflációs veszélyt érzékel

Portfolio
Amennyiben az inflációs célunk elérését veszélyben látjuk, a lefelé mutató gazdasági növekedési kockázatok mellett is kamatot fog emelni az Európai Központi Bank (EKB) - jelentette ki egy mai luxemburgi beszédében Axel Weber. Az eurozóna jegybankjának kamatdöntő tagja, a német jegybank elnöke a Bloomberg beszámolója szerint úgy fogalmazott, hogy az árnyomás "riasztó".

eurusdcomp Weber az EKB elnökéhez, Jean-Claude Trichet-hez hasonlóan szintén felhívta a figyelmet arra, hogy közép távon felfelé mutatnak az inflációs kockázatok. Az eurozóna inflációja februárban 3.3% volt, jóval magasabb, mint a 2%-os felső küszöbnek tekintett érték és az eddig megjelent márciusi részadatok további inflációgyorsulásra utalnak. A jegybankár egyúttal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés