Előfizetői tartalom

Jócskán alálőtt a kormány: 5.5%-os volt tavaly az áht-hiány

Portfolio
Minden eddigi bejelentésben szereplőnél kisebb hiánnyal zárt tavaly az államháztartás - tudta meg az Index. A kormány néhány nap múlva jelenti le az EU statisztikai hivatalának, az Eurostatnak a tavalyi évre vonatkozó egyenleget, és a jelentésben a GDP 5.5 százalékának megfelelő költségvetési deficitszám szerepel, miközben eredetileg 6.8 százalékos hiánycélt fogalmazott meg.

Legutóbb január első napjaiban ismertettea nyilvánosság előtt a pénzügyminiszter, a 2007. decemberi és így az egész éves költségvetési szaldót. A szaktárca által prognosztizáltnál bő 60 milliárddal jobb utolsó havi egyenleg közzétételekor a PM 5.7 százalékos múlt évi államháztartási hiányt valószínűsített. Igaz, akkor egy sávot is mondott a miniszter, éspedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés