Előfizetői tartalom

Már az EKB is a szlovák euróbevezetés miatt aggódik?

Portfolio
Erős kételyek vannak afelől, hogy Szlovákia képes lesz az inflációs kritérium teljesítésére - hallatszódnak hangok az Európai Központi Bank felől a Thomson információi szerint. Jean-Claude Trichet elnök tegnapi beszédében meg is jegyezte, hogy a bank Szlovákián kívül a többi csatlakozni kívánó ország teljesítményét is különös figyelemmel követi. A legfrissebb konvergencia jelentést májusban teszik közzé, a monetáris ügyekért felelős bizottság pedig előreláthatólag az év közepén dönt majd a szlovákok euróbevezetési terveit illetően.

Az eurozóna döntéshozóinak aggodalma nem tekinthető alaptalannak, mivel Szlovéniában is jelentősen emelkedett az árszínvonal az eurózónához való csatlakozást követő időszakban. Az EKB és maga Trichet elnök is elsősorban az inflációs pálya fenntarthatósága miatt aggódik, a szlovák kormány azonban teljesíthetőnek tartja az inflációs kritériumot. Szlovákiában szintén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés