Előfizetői tartalom

Kevesebben fordultak munkanélküli segélyért az USA-ban (2.)

Portfolio
Múlt héten 9 ezerrel 366 ezerre emelkedett az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma az Egyesült Államokban. A piac 360 ezer körüli értékre számított, de a friss adat így is a munkaerőpiaci folyamatok enyhe erősödését jelzi. A négyhetes mozgóátlag, amely a heti nagyobb ingadozásokat kisimítja két éves csúcsra, 358 ezer főre emelkedett.

A munkaerőpiaci folyamatok enyhe erősödésére utalhatnak a mai adatok, bár a Munkaügyi Minisztérium átfogó februári statisztikája (melyben az amerikai foglalkoztatottság igen erős visszaeséséről tettek jelentést) alapján nincs ok az optimizmusra. Míg három héttel ezelőtt 356 ezer fő fordult első ízben munkanélküli segélyért a minisztériumhoz, két hete ennél 9 ezerrel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés