Előfizetői tartalom

Most olcsón juthatsz a feketéhez!

Portfolio
Az International Coffee Organization vezérigazgatója, Nestor Osorio egy konferencián tartott beszéde szerint az európai feltörekvő piaci kávé fogyasztás emelkedése várható a következő években. Olyan országokban vár fogyasztás növekedést a szakértő, mint Litvánia, Lettország, vagy Szlovénia. A piacon a keresleti és kínálati oldal egyensúly közeli helyzetben lesz, így az árfolyam a jelenlegi szintekről már nem fog jelentősen esni.

A globális kávé fogyasztás 123 millió zsákot tett ki a tavalyi évben, ami 2%-os növekedésnek felelt meg. (egy zsák 60 kilógrammot nyom). A kávé árfolyama egy hónap alatt 22%-kal eset New Yorkban az 1.719 dollár/fontos 10 éves rekordszintről, melyben szerepe lehetett annak is, hogy a befektetők a hitelpiaci válság miatt egyéb eszközökön elszenvedett veszteségeik pótlására...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés