Előfizetői tartalom

Fél százalékpontos kamatemelés Romániában

Portfolio
A román jegybank a várakozásoknak megfelelően 50 bázisponttal 9.5 százalékra emelte az irányadó kamatot. A monetáris tanács valószínűleg az inflációs nyomás jelentős erősödése miatt döntött ismét a kamatemelés mellett, 2008 második negyedévében pedig további 25-50 bázispontos szigorítás várható -vélik az elemzők a monetáris tanács közleményének megjelenését megelőzően.

A monetáris tanács közleményéből kiderül, hogy a gazdaság növekedési üteme a vártnál magasabb volt ugyan, de továbbra is számolni kell felfelé mutató inflációs kockázatokkal. Februárban 8 százalékra emelkedett a fogyasztói árindex, ami csaknem kétszer magasabb a jegybank 3.8 százalékos inflációs céljánál. A közleményben hangsúlyozták, hogy készen állnak arra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés