Előfizetői tartalom

Várt feletti árzuhanás az amerikai ingatlanpiacon (2.)

Portfolio
Az amerikai lakások értékéke januárban még gyorsabb zuhanást jelzett mint az eddigi hónapokban, az egymást követő ötödik hónapban ismét várt feletti mértékben zuhant az S&P Case-Shiller lakásárindex. Egy év alatt 10.7 százalékkal csökkent a családi házak súlyozott átlagos ára a 20 legnagyobb amerikai városban (az előrejelzések 10% körüli zuhanásról szóltak), míg a 10 legnagyobb városban ennél is erősebb, 11.4 százalékos esésről tettek jelentést.

A felmérésben szereplő 20 körzetből 16-ban minden eddiginél nagyobb árzuhanásról tettek jelentést. A mai jelentés azonban nem okozott különösebb meglepetést az amerikai ingatlanpiacról érkező hírek sorozatában, miután a tegnapi használt lakás statisztikában is 40 éves rekordnak számító árzuhanásról tettek jelentést. A használt lakások árai egy év alatt 8.2 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés