Előfizetői tartalom

Utoljára öt éve volt ilyen pesszimista az amerikai lakosság (2.)

Portfolio
Márciusban tovább folytatódott a Conference Board által számított fogyasztói bizalmi index augusztus óta tartó esése az Egyesült Államokban. Márciusban 11.9 ponttal 64.5 pontra csökkent a mutató , míg a piac 73-74 pont körüli értékre számított. Ez 2003. márciusa óta a legalacsonyabb érték, akkor 61.4 ponton állt a mutató.

A jelen helyzet megítélése (104 pontról 89.2 pontra) és a kilátásokkal kapcsolatos várakozások (58 pontról 47.9 pontra) egyaránt jelentősen romlottak, ami a lakáspiaci korrekcióval, az inflációs nyomás erősödésével és a munkerőpiac felől érkező kedvezőtlen hírekkel indokolható. Az amerikai lakosság várakozásai utoljára 35 évvel ezelőtt, a Watergate-ügy kirobbanásakor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés