Előfizetői tartalom

Milyen az életszínvonal Budapesten a térségi fővárosokhoz képest?

Portfolio
A tizenkét térségbeli főváros közül Budapesten csak a hetedik legmagasabb a UBS svájci befektetési bank által készített életszínvonal-mutató. Ez annak köszönhető, hogy míg az árszínvonal a jelentésben vizsgált térségbeli városok közül csak Moszkvában, Varsóban és Tallinnban (illetve a lakbéreket figyelmen kívül hagyva Ljubljanában) magasabb, mint Budapesten, addig a nettó jövedelmeket alapul véve Prága és Pozsony is megelőz bennünket - írja a Világgazdaság.

A világ 71 nagyvárosának 2006 eleji adatokon nyugvó ár- és bérszínvonalát bemutató elemzés a New York-i szinthez viszonyítja az egyes városok értékeit és az azóta bekövetkezett inflációt és árfolyammozgásokat is figyelembe veszi. A budapesti árak a New York-i szint 78 százaléka körül vannak, (a lakbéreket is figyelembe véve csak 62 százalékosra csökken az arány)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés