Előfizetői tartalom

Kedvezőtlen hírek az európai konjunktúráról - várt alatt teljesít a szolgáltatószektor

Portfolio
Miközben a vártnak megfelelően teljesít az eurozóna feldolgozóipara a márciusi előzetes beszerzési menedzser index adat alapján, addig a gazdasági növekedés szempontjából jóval nagyobb súlyú szolgáltató szektor aktivitási indexe a gondoltnál nagyobb esést mutatott és újra közelebb került a zsugorodás/bővülés határát jelző 50 ponthoz.

A ma közzétett előzetes adat szerint a feldolgozóipari BMI 52.3 pontonról 52 pontra csökkent, ami megegyezik az elemzők várakozásaival. A szolgáltató szektor aktivitási indexe 52.3-ról 51.7 pontra esett, amely csupán 1.1 ponttal magasabb a januári, négy és féléves mélypontot jelentő értéktől. A piac a szolgáltatói BMI mutató stagnálására számított, így az index zuhanása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés