Előfizetői tartalom

Érdemes-e összeakasztani a bajszunkat a szerbekkel?

Portfolio
Többek között a gazdasági kapcsolatok befagyasztását is kilátásba helyezték szerb politikusok azon államoknak, melyek elismerik Koszovót. Bár ennek a valószínűsége - az elismerés tegnapi bekövetkezte, illetve a budapesti szerb nagykövet hazarendelése ellenére is - igen kicsi, érdemes megnézni, milyenek a külkereskedelmi kapcsolatok déli szomszédunkkal.

Nem túl intenzív, de gyorsan bővülő külkereskedelmi kapcsolatok, jelentős magyar szufficittel - röviden így jellemezhető a magyar-szerb gazdasági viszony. Az biztos, hogy a magyar külkereskedelmet még egy határlezárással egyenértékű lépés sem rázná meg, hiszen Szerbia a térségen belül sem számít jelentős kereskedelmi partnernek. Tavaly a magyar exportnak mindössze...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés