Előfizetői tartalom

A vártnál többen fordultak munkanélküli segélyért az USA-ban (2.)

Portfolio
Múlt héten 22 ezerrel 378 ezerre emelkedett az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma az Egyesült Államokban, ami egyhónapos csúcsnak számít (az előző adatot 353 ezerről 356 ezerre módosították). A piac 360 ezer körüli értékre számított, így a friss adat is a munkaerőpiaci folyamatok gyengülését jelzi - hasonlóan a februári átfogó statisztikához. A négyhetes mozgóátlag, amely a heti nagyobb ingadozásokat kisimítja, 365.3 ezer főre emelkedett.

A munkaerőpiaci folyamatok gyengülésére utalhatnak a mai adatok is, ami összhangban áll azzal, hogy a Munkaügyi Minisztérium az átfogó februári statisztikában az amerikai foglalkoztatottság igen erős visszaeséséről tett jelentést. Míg három héttel ezelőtt 351 ezer fő fordult első ízben munkanélküli segélyért a minisztériumhoz, két hete ennél 2 ezerrel több kérelem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés