Előfizetői tartalom

Most visszafele korrigált az olajár, pedig...

Portfolio
Jelentős mértékben, 2.1%-kal korrigált vissza tegnap a WTI májusi határidős árfolyama, miután a hétfői kereskedés 3% feletti esést eredményezett. A mai nap 0.7%-os leértékelődést hozott. A tegnapi pozitív befektetői hangulatban szerepet játszott, hogy a Fed 75 bázisponttal csökkentette irányadó rátáját, így mérséklődtek a legnagyobb olaj fogyasztónak számító amerikai recessziós félelmek annak ellenére, hogy a dollár árfolyama erősödést mutatott az euróval szemben.

Az olaj árfolyama az elmúlt napokban a dollár árfolyamának változásával szoros korrelációt mutatott, a zöldhasú mélyrepülése az olajár felértékelődését gerjesztette. Tegnap annak ellenére, hogy a dollár erősödött, az olaj emelkedni tudott, melyben szerepe lehetett annak, hogy az amerikai recessziós félelmek mérséklődhettek a Fed agresszív lépéseit látva.Az amerikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés