Előfizetői tartalom

Elemzői reakciók az igen meglepő béradatokra (2.)

Portfolio
Nagy meglepetést okozott a januári bérstatisztika azon része, amely szerint éves összevetésben idén másfél százalékkal csökkentek a bruttó bérek Magyarországon. A részletes adatokból kiderül, a költségvetési szférában bekövetkezett technikai hatás okozza a ritka fejleményt: az idén januárban járó 13. havi bér egy részének tavalyi kifizetése torzítja a képet. A versenyszférában az inflációs aggodalmakat nem enyhíti, hogy az egyedi kifizetésektől megtisztított bérdinamika ismét gyorsulást mutat. Az alábbiakban az elemzői reakciókból csak néhány gondolatot emelünk ki, a teljes véleményekért kérjük kattintson a Portfolio.hu angol oldalára.

Kapcsolódó cikkünk2008.03.19 09:07 Csökkentek a keresetek - mégis egyre biztosabb a kamatemelés (5.)A versenyszférán belüli rendszeres keresetek növekedésének gyorsulása egyértelműen kedvezőtlen fejlemény inflációs szempontból és a kamatemelés szükségességét alátámasztó érv - jegyezte meg Ambrus Gábor, a 4Cast londoni elemzője. Hozzátette azonban, hogy az első negyedévről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés