Előfizetői tartalom

Veres: kisebb lesz az első negyedéves és az éves áht-hiány (3.)

Portfolio
Az egy hónappal ezelőtti 383.2 milliárd forintos közvetett hiányelőrejelzéssel szemben 344.5 milliárd forintos deficitprognózist fogalmazott meg márciusra a Pénzügyminisztérium - jelentette be a mai államháztartási sajtótájékoztatón Veres János. A pénzügyminiszter jelzése szerint emiatt az első negyedéves összesített pénzforgalmi hiány önkormányzatok nélkül 526.6 milliárd forint lehet (februárban tett előrejelzés 569.2 mrd Ft), míg az éves deficitelőrejelzés 1099.6 milliárd forint (egy hónapja 1111.2 mrd Ft-ot jeleztek előre).

Arra az újságírói kérdésre, hogy ha az első negyedévi deficitprognózis mintegy 40 milliárd forinttal csökkent, akkor miért csak 10 milliárddal mérséklődött az egész éves hiányelőrejelzés, Várfalvi István államtitkár úgy reagált: az intézményi kiadások az eddigi tapasztalatok alapján a vártnál érdemben alacsonyabbak az év elején, de nem tételezhető fel megalapozottan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés