Előfizetői tartalom

Vegyes inflációs adatok az USA-ból (2.)

Portfolio
Havi alapon a piac várakozásoknak megfelelően a termelői árindex 0.3%-os emelkedésről számolt be a Kereskedelmi Minisztérium februárban, inflációs szempontból viszont kedvezőtlen, hogy a volatilis élelmiszer- és energiaárak nélküli index várt feletti mértékben, 0.5%-kal emelkedett februárban a januári 0.4 százalékos drágulást követően.

Kedvező ugyanakkor, hogy éves szinten a termelői infláció 7.4%-ról 6.4%-ra mérséklődött, míg a piac csökkenésre számított (6.8%). Az éves maginflációs index viszont 2.4 százalékra emelkedett, ami kisebb meglepetést okozott, mivel az elemzők 0.2 százalékpontos csökkenésre számítottak.A mai és a pénteki fogyasztói ár-adatok is az inflációs nyomás enyhülését jelezik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés