Előfizetői tartalom

Lényeges makroadatok a ma esti Fed ülés előtt

Portfolio
Érdemes lesz ma délután az amerikai makrogazdasági adatokra figyelni, mivel inflációs és reálgazdasági szempontból is fontos adatok látnak napvilágot. Fél kettőkor az amerikai ingatlanszektor felől érkező számokra (megkezdett házépítések és kiadott építési engedélyek), illetve a februári ipari árstatisztikára figyelnek majd a befektetők. Este a monetáris politikával kapcsolatos hírekre érdemes figyelni: negyed nyolckor jelentik be a Fed Nyíltpiaci Bizottságának döntését.

Becslések szerint az ingatlanpiaci lejtmenet februárban is folytatódott, az újonnan elindított építkezések száma tovább csökkenhet. Februárban az előrejelzések szerint az évesített mutató 995 milliós tempót mutathat a januári 1.012 millió után. A jövőbeli folyamatokat jobban jelző kiadott engedélyek évesített üteme szintén tovább csökkenhet, a konszenzus 1.010 millió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés