Előfizetői tartalom

Ismét emelte a kötelező tartalékrátát a kínai jegybank (2.)

Portfolio
Az elmúlt szűk két évben sorozatban már a 15. alkalommal, ezúttal 50 bázisponttal 15.50%-ra emelte a kínai jegybank a kereskedelmi bankokra vonatkozó kötelező tartalékrátát - áll az intézmény közleményében. Amint az már megszokott, a lépés a hitelkiáramlási dinamika, és az azon keresztüli felfelé mutató inflációs nyomás fékezésére irányul és nem számít meglepetésnek. A piac emellett arra is számít, hogy a jegybank a betéti és a hitelkamatlábat is rövidesen emelni fogja az infláció elleni küzdelem jegyében.

A kötelező tartalékráta-emeléstől önmagában nem várható, hogy érdemi negatív részvénypiaci reakciókat generálna. Ma hajnalban egyébként a shanghai részvényindex 4%-os mínuszban, nyolc hóanpja a legalacsonyabb szinten zárt a globális részvénypiaci bizonytalansággal összefüggésben. Az utóbbi időszakban egyre több jelzés érkezik a kínai döntéshozók felől, amely...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés