Előfizetői tartalom

A recesszió már december óta tart?

Portfolio
A legfontosabb reálgazdasági mutatók szerint az amerikai gazdaság recessziója már decemberben elkezdődött, bár a hivatalos állásfoglalás csak néhány hónap múlva várható. Definíció szerint technikai értelemben vett recesszióról akkor beszélünk, ha két egymást követő ütemben negatív a gazdaság növekedési üteme, a National Bureau of Economic Research elemzői szerint viszont a foglalkoztatottsági, a jövedelmi, az értékesítési és a kibocsátási szint visszaesése egyértelműen jelzi, hogy az amerikai gazdaság recesszióba került.

A II. Világháború utáni időszakban a komolyabb gazdasági visszaeséseket a foglalkoztatottak számának megugrása előzte meg, így a recesszió egyik legfontosabb jelzőszáma a foglalkoztatottak számának alakulása - véli az intézet. Amerikában a foglalkoztatottak száma decemberben csúcspontra került, azóta viszont folyamatosan csökken. Az évesített mutató az elmúlt három hónap...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés