Előfizetői tartalom

Újra emelkedhet a folyómérleg hiány (USA-előzetes)

Portfolio
Ma délután fél kettőkor a folyó fizetési mérleg negyedik negyedéves, kettő órakor pedig a nettó hosszú távú külföldi tőkebeáramlás januári alakulásával kapcsolatos adatok jelennek meg az Egyesült Államokban. Negyed háromkor a februári ipari termelés statisztika lát napvilágot, ami újabb kedvezőtlen híreket tartalmazhat az amerikai reálgazdaságról.

A prognózisok szerint az amerikai folyó fizetési mérleg hiánya 178.5 milliárd dollárról 184.2 milliárd dollárra emelkedhet. A hiány 2007 eleje óta folyamatosan csökkent, most viszont ismét megközelítheti a második negyedévben mért szintet. Az elmúlt egy év alatt az Egyesült Államok folyómérleg hiánya közel 750 milliárd dollárt tett ki.A nettó külföldi tőkebeáramlás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés