Előfizetői tartalom

Mégsem nőtt annyira az ipar - borús kilátások a szektorban

Portfolio
Az előzetes adatokhoz képest kisebb mértékben 1.3 százalék helyett 1 százalékkal bővült havi alapon számítva az ipar januárban. A kisebb ütem ellenére elmondható, hogy a termelési volumen a harmadik egymást követő hónapban emelkedik. Ennek ellenére a mai részletes adatok egyre súlyosabb képet festenek a várható lassulás mértékéről.

A tavalyi egyetlen húzóerőt jelentő ipari szektor lassulása már az ősszel megkezdődött, nagy valószínűséggel az európai konjunktúra lanyhulásával áll összhangban - ezt mutatja az exportértékesítési dinamika lassulása is.Bár a friss adat élénkülést sejtet (az éves növekeédis ütem 5.3 százalékról 6.1 százalékra emelkedett), valójában az év eleji rendelésadatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés