Előfizetői tartalom

Kedvező inflációs adatok az USA-ból (3.)

Portfolio
A volatilis elemektől megtisztított fogyasztói magárindex a vár t 0.2 százalékos áremelkedéssel szemben stagnálást jelzett februárra, és a teljes árindex sem emelkedett (várt:0.3%). Éves szinten az infláció 4.3%-ról 4.0%-ra, a maginfláció pedig 2.4-ről 2.3 százalékra csökkent.Ezek az adatok az inflációs nyomás vártnál erőteljesebb mérséklődését jelzik.

Az inflációs ráta februári változatlansága részben azzal indokolható, hogy az energiaárak például egy hónap alatt 0.5 százalékkal csökkentek, míg januárban 0.7 százalékos drágulást mértek. Az Egyesült Államokban augusztus óta ez volt az első olyan alkalom, amikor az energiaárak csökkenéséről tettek jelentést. Az energiaárak mellett a közlekedési tarifák is alacsonyabbak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés