Előfizetői tartalom

Elemzői reakciók az S&P közleményére

Portfolio
Jelenlegi BBB+ kilátásunk stabil besorolását negatívra rontotta az S&P hitelminősítő intézet. A váratlannak tűnő döntés oka a költségvetés konszolidációjának romló kilátásai. Ebbe az indoklásba nehéz nem belelátni a népszavazás hatását. A forint azonnal gyengült, újra a 260-as szint fölött jár. A döntéssel kapcsolatos elemzői kommentárok a Portfolio.hu angol nyelvű oldalán olvashatók.

A kilátások rontása a gazdaság gyenge növekedési kilátásait tükrözi, miközben erőteljesen növekszik a tőkeáramlások volumene - véli Tóth Gyula és Simon Quijano Evans , az Unicredit bécsi elemzői. Trippon Mariann , a CIB Bank elemzője szerint Magyarország továbbra is sebezhető és az S&P döntése figyelmeztető jel volt a politikusok számára. Egyetértést fejezte ki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés