Előfizetői tartalom

Hatalmas adóteher alatt nyög a magyar

Portfolio
Tavaly az OECD-országok közül mindössze Belgium adóztatta meg erőteljesebben a munkajövedelmeket mint Magyarország. Különösen figyelemre méltó a hazai adat annak fényében, hogy a régiós versenytársak - és általában az alacsonyabb jövedelmű OECD-tagok - között kiugróan magas a magyar elvonási arány. Emiatt a visegrádi négyek között a magyar nettó fizetések a legalacsonyabbak.

Az adó- és járulékterhelés (úgynevezett adóék) a teljes munkaerőköltség 54.4 százalékát tette ki Magyarországon. Az OECD átfogó tanulmányának adataiból kiderül: a régió többi országához képest 10-15 százalékpontos a terhelési többlet.Ráadásul a magyar adóék az elmúlt évben még szélesedett is. A 2.5 százalékpontos emelkedés (a kiigazítási csomag részeként)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés