Előfizetői tartalom

Újabb csúcs az olajpiacon, stabilan háromszámjegyű árfolyam

Portfolio
Soha nem látott 108.21 dolláros történelmi csúcsra emelkedett a WTI áprilisi határidős árfolyama a tegnapi kereskedés során, melyet 2.6%-os erősödéssel fejezett be. A mai nap eddig stagnálást eredményezett. Az olaj árfolyamának emelkedésében szerepet játszó tényezők között sorolható fel, hogy a dollár ismét történelmi mélységben tartózkodott az euróval szemben, illetve a részvénypiacon tovább folytatódott az eladói nyomás, mely a biztonságosnak vélt nyersanyagok felé orientálja a befektetőket.

A dollár mélyrepülése és a részvénypiaci turbulenciák a befektetőket olyan alternatív eszközök felé fordították, mint például az olaj. A fekete arany árfolyama a jelenlegi szinteken fundamentálisan már nehezen indokolható a legtöbb piaci szereplő szerint, az emelkedés inkább spekulatív jellegű tényezőknek tudható be.Az Eurekahedge adatai szerint 2007 végén a nyersanyagpiaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés