Előfizetői tartalom

Elemzői reakciók az inflációs adatokra

Portfolio
A várttal összhangban kissé tovább mérséklődött az éves szintű infláció februárban Magyarországon, miközben az élelmiszer- és energiaáraktól megtisztított maginfláció minimálisan emelkedett. Monetáris politikai szempontból viszont kissé nyugtató, hogy az évesített negyedéves maginflációs mutató mérsékelten csökkent. Ez azonban vélhetően még nem lesz elég ahhoz, hogy (a hónap végén) megússza a kamatemelést a Magyar Nemzeti Bank. Az alábbiakban az elemzői reakciókból emelünk ki néhány gondolatot. A kommentárok teljes terjedelméért kérjük kattintson a Portfolio.hu angol oldalára.

Kapcsolódó cikkünk2008.03.11 09:00 Rendben csökkent az infláció - túl vagyunk a csúcson (2.) Főként az élelmiszerek közel 13%-os, illetve a piacliberalizálás következtében a villamosenergia 9%-os éves szintű áremelkedése miatt maradt februárban továbbra is magas a pénzromlási ütem Magyarországon - jegyezte meg Bartosz Pawlowski, a Toronto Dominion Bank elemzője. A szakértő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés