Előfizetői tartalom

Egyre nagyobbra fújják az olajlufit

Portfolio
Nem szűnik a vételi erő az olaj piacán, ahogy a dollár folytatja mélyrepülését, a fekete arany árfolyama úgy kapaszkodik egyre magasabbra, ezúttal már 109 dollár fölé. Az árfolyam újabb 1.1%-os száguldását spekulatív tényezők hajtják, melyet nem példáz jobban semmi, minthogy havi jelentésében az IEA (International Energy Agency) ismét csökkentette a 2008-as olaj iránti keresletre vonatkozó várakozását.

Az IEA várakozásai szerint az olaj iránti kereslet 2%-kal napi 87.5 millió hordóra emelkedik majd az egy évvel korábbi értékekhez képest, ami 80 ezer hordóval alacsonyabb várakozás, mint egy hónappal ezelőtt. Mindemellett figyelmeztetnek arra is, hogy az amerikai gazdaság további lassulásának jelei a benzin fogyasztás csökkenésének irányába hatnak.A kínálati oldal februárban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés