Előfizetői tartalom

Vártnál minimálisan kisebb deficit februárban az államháztartásban

Portfolio
A Pénzügyminisztérium által prognosztizáltnál (219.8 milliárd forint) némileg kisebb hiánnyal (215.9 milliárd forint) zárta februárt az államháztartás - közölte a tárca. Februárban az államháztartáson belül a központi költségvetés hiánya 250.5 milliárd forint, a tb alapok többlete 13.7 milliárd forint, az elkülönített állami pénzalapoké 20.9 milliárd forint volt.

Az első kéthavi államháztartási hiány (pénzforgalmi szemlélet, helyi önkormányzatok nélkül) 182.1 milliárd forintot tett ki összesítve, ami az egész éves hiányprognózis (1111.2 mrd Ft) 16.4%-a. Ez az időarányos teljesítésnek lényegében teljesen megfelel, a várható márciusi deficitet (383.2 mrd Ft) figyelembe véve azonban ez már nem mondható el. A PM előrejelzése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés