Előfizetői tartalom

Gyurcsány: "rendkívül macerás" ez az út

Portfolio
Egyszerre két feladata van a Országgyűlésnek a tegnapi népszavazás után: meghallani több mint 3 millió ember "igen" szavazatát a három díj fizetésének eltörlésére, másrészt felelősek vagyunk az egész ország vezetéséért - hangsúlyozta mai napirend előtti parlamenti felszólalásában Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök a népszavazási kampány befejeztével kifejtette: hibának tartja az Alkotmánybíróság döntését, hogy lényegében költségvetést érintő kérdésekben is engedett népszavazást lebonyolítani. Hozzátette azonban: a népszavazáshoz a 2002-2006 közötti laza költségvetési politika is hozzájárult, ahhoz, hogy "fel lehet tenni ilyen kérdéseket".

Gyurcsány emlékeztetett, hogy két hete jelezte: a rendelkezésre álló költségvetési mozgástérből elsődlegesen az adó- és járulékcsökkentésre, másrészt az oktatás fejlesztésére szeretnének fordítani. Mai beszédében azt jelezte, hogy a népszavazás következményeként lényegében vagy kevesebb jut tehercsökkenésre, vagy kevesebb jut oktatásfejlesztésre. Ezzel lényegében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés