Előfizetői tartalom

Elemzői reakciók a választási eredményekre (2.)

Portfolio
Meglepően sokan vettek részt a tegnapi népszavazáson (a választásra jogosult kissé több mint 8 millió fő 50.5%-a), amelyen a voksok 82-84%-a a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlését támogatta. A jelentős ellenzéki győzelem (egyelőre) nem ingatta meg a kormányfő támogatottságát, a kormány már ma benyújtja a parlamentnek a három díj április elsejei eltörlésére vonatkozó törvényjavaslatát. Az alábbiakban az elemzői véleményekből emelünk ki néhány gondolatot. A külföldi vélemények bővebb terjedelméért kérjük kattintson a Portfolio.hu angol oldalára.

Az említett díjak eltörlése elméletileg nem érinti a büdzsét, a három tétel költségvetési kompenzációja mintegy 30 milliárd forintot tehet ki, ha a kormány valóban kompenzálja a hátrányosan érintett feleket jegyezte meg Tóth Gyula. Az UniCredit MIB bécsi elemzője erre azonban csak később számít. Kiemelte, hogy a népszavazás magas részvételi aránya egyértelműen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés