Előfizetői tartalom

Népszavazás után - Mi lesz az egyetemekkel és az egészségüggyel?

Portfolio
A vártnál is többen szavaztak a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlése mellett a vasárnapi népszavazáson. Az előzetes adatok alapján is biztosra vehető, hogy megszűnnek az említett - "nem költségvetésinek" minősített - bevételi források. A miniszterelnök ígérete szerint a kormány már holnap kezdeményezheti az említett bevételi tételek megszüntetését. Fontos kérdés, hogy az így eltűnő bevételek a nagy ellátórendszerekben okozhatnak-e komolyabb zavarokat, illetve a népszavazás eredményének van-e a kormányra illetve a miniszterelnök személyére vonatkozó direkt hatása, helyén marad-e Gyurcsány Ferenc.

Elsöprő többségben az igenek - marad-e Gyurcsány?. A vasárnapi népszavazáson mintegy 3.86 millió ember jelent meg, ami a választópolgárok több mint felét jelenti. A megjelentek több mint 80%-a vélte úgy, hogy a vizitdíjat, a kórházi napidíjat, a tandíjat el kell törölni. Ez összességében 3 millió feletti igen szavazatot jelentett - ilyen mértékű elutasításra a közvélemény-kutatások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés