Előfizetői tartalom

Az eurózóna lassulása nem lesz számottevő hatással a régióra (JP Morgan)

Portfolio
Az amerikai recessziós félelmek erősödése és az erurózóna várható lassulása kapcsán felmerül a kérdés, hogy a kelet-közép európai országok növekedési pályáját mennyiben befolyásolják majd ezek a hatások. Az eurozóna lassulása előreláthatólag nem lesz számottevő hatással a régió gazdasági teljesítményére - véli a JP Morgan. Ezt azzal indokolják, hogy az eurozóna növekedéslassulását a kelet-közép európai országok exportkilátásainak romlása kísérheti ugyan, de az erős hazai keresletre való tekintettel nem várható a régió gazdasági teljesítményének számottevő gyengülésére.

Az eurozóna növekedésének lassulása előreláthatólag csak több (legalább két) negyedév elteltével érezteti majd hatását a kelet-közép európai régió országaiban, így a növekedési dinamika csökkenése legkorábban 2008 második felében következhet be. A JP Morgan prognózisa szerint idén és 2009-ben 5 százalékos lehet a régió átlagos növekedési rátája, míg tavaly...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés