Előfizetői tartalom

Trichet: a növekedési és az inflációs prognózisát is módosította az EKB (4.)

Portfolio
Továbbra is fokozott figyelemmel követi az Európai Központi Bank az eurozóna gazdasági folyamatait, mivel az újonnan napvilágot látott makrogazdasági adatok egyértelműen a növekedés lassulását jelzik, míg közép és hosszú távon továbbra is felfelé mutató inflációs kockázatokkal kell számolni - jelentette ki a mai kamatdöntést követő sajtótájékoztatón Jean-Claude Trichet. Az EKB elnöke azt is jelezte: a Kormányzótanács célja a másodlagos inflációs hatások megjelenésének elkerülése és az árstabilitás fenntartása.

A jegybankelnök egy újságírói kérdésre azt mondta, hogy a februári üléshez hasonlóan a kamatláb emelését és csökkentését sem vitatták meg ma és a Kormányzótanács egyhangúlag a 4.00%-os ráta szinten tartása mellett döntött. A világgazdaság várható lassulására, valamint a pénzügyi turbulencia Európában is megmutatkozó jeleire való tekintettel az EKB lefelé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés