Előfizetői tartalom

S&P: megüthetjük a bokánkat a romló világgazdasági környezet miatt

Portfolio
A külföldi tőke finanszírozására fokozottan rászoruló Magyarországot is érzékenyen érintheti az Egyesült Államok és ezáltal a világgazdasági növekedés lassulása és a kockázatvállalási hajlandóság mérséklődése - hívja fel a figyelmet tegnapi, a kelet-és közép-európai térségre vonatkozó elemzésében Standard & Poor's. A nemzetközi hitelminősítő intézet szerint a külső finanszírozás megfelelő mértékének fenntartása érdekében különösen Magyarország és Törökország jegybankjai monetáris politikai szigorításokra (kamatemelésekre) kényszerülhetnek amellett is, hogy a belső kereslet gyengélkedése enyhítés felé mutatna.

Az S&P szakértői az MTI beszámolója szerint leszögezik, hogy az amerikai recesszió hatásai nem az amerikai kereslet csökkenésén keresztül nyilvánulnának meg Kelet-Európában (mivel a térség amerikai exportja a teljes kivitelhez mérve jóval 4 százalék alatt van), hanem elsősorban a hitel megdrágulásának és a tőkeáramlások apadásának formájában. A hitelminősítő több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés