Előfizetői tartalom

További szoros verseny várható a demokratáknál - Hillary nyert Ohióban

Portfolio
Miközben a republikánusok megválasztották elnökjelöltjüket, Hillary Clinton nagy ohiói győzelmével újra nyílttá tette a demokrata versenyt. Győzelmi beszédében azt ígérte, a végsőkig harcol majd, most kezdődhet csak az igazi kampány. Ha így folytatódik, vitás jelölőgyűlése lesz a demokratáknak augusztusban, ez pedig a republikánusoknak kedvezhet.

Ohaióban igazából az lett volna a meglepő, ha nem nyer. Igaz, a legtöbb közvélemény-kutatás jóval alábecsülte Clinton várható eredményét - az exit pollok konkrétan döntetlen közeli eredményt jeleztek előre. Ennek valószínűleg az úgynevezett Bradley-hatás lehetett az oka, azaz a fehér szavazók a kérdezőbiztosoknak inkább azt mondták, hogy a fekete jelöltet támogatták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés