Előfizetői tartalom

Javított a szlovák besorolás kilátásán az S&P - új csúcson a korona

Portfolio
A 2009-es euróbevezetés növekvő esélyére hivatkozva az eddigi stabilról pozitívra változtatta tegnap kora esti közleményében Szlovákia szuverén adósminősítésének ("A") kilátását a Standard and Poor's. A nemzetközi hitelminősítő úgy látja, hogy az erős koronaárfolyam, a mérsékelt infláció és a viszonylag szigorú 2007-es költségvetési gazdálkodás miatt teljesítheti Szlovákia a 2009-es euróbevezetéshez szükséges kritériumokat.

A korona új történelmi csúcsra erősödött 32.35 körül az euróval szemben a hír nyomán. A szlovák fizetőeszköz már közel 9%-kal erősebb szinten mozog, mint az ERM-II. árfolyamrendszer középárfolyama. Az elmúlt napokban egyébként több pénzügyminisztériumi és jegybanki jelzés is volt arra vonatkozóan, hogy a jelenlegi középárfolyamnál erősebb szinten rögzíthetik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés