Előfizetői tartalom

Hamecz : Ezzel a gazdasággal probléma van

Portfolio
Közgazdászként az a felelősségünk, hogy megpróbáljuk felmérni, mi a helyzet, mi vezetett ide, mit lehet tenni. Nem azt kell visszaböfögni, amit valamelyik politikai erő hallani akar - mondta az Indexnek Hamecz István, az OTP Alapkezelő elnök-vezérigazgatója, a Magyar Nemzeti Bank korábbi igazgatója, aki egy évvel ezelőtt a nyilvánosság előtt elsőként vetette fel a sáveltörlés szükségességét. A szakember úgy látja, az is eredmény, hogy a politikai közbeszédbe bekerült, hogy a magyar gazdasággal alapvető problémák vannak, bár ebből még korántsem következik, hogy a kormány, ha egyáltalán, optimális javaslatokkal állna elő. Hamecz István szerint alapvető problémát jelent, hogy a magyarok munkavállalási hajlandósága alacsony, ráadásul ezt a mentalitást támogatja a szerinte elsőként átalakítandó szociális rendszer is.

A jelenlegi helyzetben, amikor a forint is gyengült és a hozamok is felmentek, elég világos, hogy a sáveltörlés volt az a huszárvágás, ami a legegyszerűbb, a legelegánsabb és a leghatékonyabb megoldási mód a jegybanki hitelesség helyreállítására - mondta az Indexnek adott interjújában Hamecz. A lépés szükséges, de nem feltétlenül elégséges módja a hitelesség visszaszerzésének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés