Előfizetői tartalom

Lefelé tart az eurozóna ipara - a spanyolok a leggyengébbek

Portfolio
Az előzetes adatközléssel megegyezően 52.3 pontra csökkent februárban az eurózóna feldolgozóipari beszerzési menedzser indexe, ami 0.5 pontos romlás ez előző hónaphoz képest és október óta a legalacsonyabb értéknek számít. A BMI tehát továbbra is 50 pont (a bővülés és a zsugorodás határvonala) felett van - ami a gazdasági aktivitás mérsékelt emelkedését jelzi -, bár Spanyolországban már januárban is ennél alacsonyabb értékről tettek jelentést.

A részadatok közül kiemelendő, hogy az eurozóna legnagyobb tagállamai közül Németországban Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban is romlást mértek, a spanyoloknál még távolabb (49.8 pontról 46.7 pontra) került az index értéke a bővülés/zsugorodás határvonalát képező 50 ponttól. Az eurozóna beszerzési menedzser indikátorán belül a kibocsátás, a rendelésállomány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés