Előfizetői tartalom

Inkább fizetnek a "veszteséges" egyéni vállalkozók

Portfolio
Az adóhatósági fenyegetettség megtette a hatását, alig volt ugyanis olyan papíron veszteséges egyéni vállalkozó, aki fel merte vállalni, hogy a szokásosnál keményebb adóellenőrzést kap. A sima ellenőrzés persze így is jöhet, sőt, akár vagyonosodási vizsgálat is, de valószínűbb, hogy a többséget békén hagyják - írja beszámolójában az Index.

Alig volt olyan egyéni vállalkozó, aki ne ijedt volna meg a kilátásba helyezett kemény hatósági fellépéstől. A Pénzügyminisztérium minap közölt adatai alapján 257 ezer egyéni vállalkozó nyújtott be bevallást, és közel felük veszteségesnek mutatta magát vagy olyannak, akinek a jövedelme nem érte el tavaly a jövedelemminimumot. Ebből a 114 ezres körből 112 ezren azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés