Előfizetői tartalom

Inflációs kockázatok aggaszthatják az EKB-t - fókuszban a kamatdöntés

Portfolio
Miután januárban minden eddiginél magasabb szintre emelkedett az eurozóna harmonizált éves inflációja, az Eurostat első becslése februárra is 3.2 százalékos drágulási ütemet jelez, ami 1.2 százalékponttal meghaladja az az Európai Központi Bank (EKB) középtávú célkitűzését és az egy hónappal korábbihoz hasonlóan eddigi legmagasabb értéknek számít és egyre valószínűtlenebbé teszi a kamatcsökkentést.

Az eurozóna februári fogyasztói árindexe a piaci várakozásoknak megfelelően alakult, így a frissen megjelent adat erősíti azokat a várakozásokat, melyek szerint az Európai Központi Bank soron következő, csütörtöki kamat-meghatározó ülésén az irányadó ráta tartásáról dönt. Az elemzői konszenzus szerint továbbra is 4 százalékos szinten maradhat az EKB irányadó rátája.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés