Előfizetői tartalom

Erősödnek a recessziós félelmek az ipari adatok láttán

Portfolio
A januári átmeneti emelkedést követően februárban ismét csökkenést jelzett az amerikai ISM intézet által közölt feldolgozóipari beszerzési menedzser index. Ez arra utal, hogy az ingatlanpiaci korrekció és a hitelpiaci problémák továbbra is negatívan hatnak a növekedési kilátásokra, ami növelheti annak valószínűségét, hogy az Egyesült államok gazdasága recesszióba került.

Az ISM-index februárban újra a bővülés/zsugorodás határvonalát képező 50 pont alá került, 50.7 pontról 48.3 pontra csökkent a mutató, ami 2003 áprilisa óta a legalacsonyabb értéknek számít. Az adatok enyhe meglepetést okozotak a piacon, mivel az elemzők 49 pont körüli értékre számított. A feldolgozóiparon belül a 18 vizsgált alágazat közül csupán 7 esetében jeleztek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés