Előfizetői tartalom

Bejött a papírforma az orosz elnökválasztáson

Portfolio
64%-os választási részvétel mellett a voksok 70.2%-át kapta a csaknem teljeskörűen feldolgozott adatok szerint a tegnapi orosz elnökválasztáson Dmitrij Medvegyev, Vlagyimir Putyin jelenlegi elnök favorizált utóda. A Központi Választási Bizottság bejelentése szerint Medvegyev rekordszámú, 50.4 millió szavazatot kapott, ez az eredmény ellensúlyozhatja a 70.2%-os, lényegében csalódást keltően alacsony választási győzelem tényét.

Putyin december elején jelentette be, hogy kit látna szívesen utódaként az államfői poszton, azóta az állami médiagépezet lényegében kiszorította a többi államfőjelöltet a médiából. A tegnapi elnökválasztás - amelynek tisztaságát számos megfigyelő kétségbe vonja - azt jelenti, hogy Putyin miniszterelnökként folytatja, és várhatóan ezen poszthoz kötődik majd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés