Előfizetői tartalom

Tényleg csökkennek a gyógyszerárak?

Portfolio
Az egészségügyi reform részeként elfogadott gyógyszer-gazdaságossági törvény, erős árversenyre kényszeríti a gyógyszergyártó cégeket: 2007. áprilistól kezdve minden hónapban csökkennek a gyógyszerárak, a rendszerváltás óta még csak hasonló mértékű csökkenésre, vagy hasonló tendenciára sem volt példa - írja közleményében az Egészségügyi Minisztérium. Ez azonban így erős általánosítás, hiszen a KSH adataiból kiderül, a gyógyszerek általános árszintje stagnált, enyhén emelkedett.

2007-ben 959 készítmény ára csökkent egy vagy több alkalommal (legalább egyszer az év során). 2007-ben a generikus piacon az átlagos árcsökkenés mértéke 23% volt, 85 készítménynek ma kevesebb mint fele az ára az egy évvel ezelőttinek, további 292 készítmény legalább negyedével kerül kevesebbe, mint egy éve, további 331 termék ára csökkent legalább 10%-kal, további...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés