Előfizetői tartalom

Mit mondanak az elemzők az ipari ársokk kapcsán?

Portfolio
Januárban az ipar belföldi értékesítési árai 5 százalékkal haladták meg az egy hónappal korábbi szintet. Ilyen jelentős megugrásra emberemlékezet óta nem volt példa, de a feldolgozóiparban mért 1.3 százalékos havi index is mellbevágóan magas. A jelenség mögött a dráguló energia áll, például a felemás áramliberalizáció és a gyorsan emelkedő olajár. Az ipari értékesítési árak alakulásával kapcsolatos részletes elemzői kommentárok a Portfolo.hu angol nyelvű oldalán olvashatók.

A ipar belföldi értékesítési árainak jelentős emelkedése az olaj és az árutőzsdei termékek jelentős világpiaci drágulásával és a forint gyengülésével - véli Trippon Mariann , a CIB Bank elemzője. A globális tényezők az ipari termelő árak további emelkedését hozhatják, de a gyenge belföldi kereslet mérsékelheti az árnyomást. Ambrus Gábor , a 4 Cast londoni elemzője...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés