Előfizetői tartalom

Javítják az áfatörvényt

Portfolio
Három esztendőn át készült, januárban lépett hatályba, de már most több ponton módosítják az újrakodifikált áfatörvényt. A Pénzügyminisztérium pénteken kora délután nyújtotta be az Országgyűléshez az idei első adócsomagot, amelyben az áfatörvényen kívül az adózás rendjéről szóló törvényen is korrekciókat hajtanak végre - számol be az Index.

Az újrakodifikált áfatörvényt Csobánczy Péter, a forgalmi adók, vám és jövedéki adó főosztály vezetője írta. Csobánczy az akkori pénzügyminiszter, Draskovics Tibor hívására érkezett 2004 őszén a tárcához és látott hozzá az áfatörvény átírásának. Az ihlette a jogszabály újrakodifikálását, hogy a másfél évtizedes áfatörvényt toldozgatták-foldozgatták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés