Előfizetői tartalom

Az utazási irodák nem jelentenek az APEH felé automatikusan

Portfolio
Az utazási vállalkozásoknak, irodáknak nincs automatikus adatszolgáltatási kötelezettsége az adóhatóság számára. A Pénzügyminisztérium cáfolja azokat a téves sajtóhíreket, amelyek szerint a hazai utazási vállalkozásoknak automatikusan tájékozatni kellene az APEH-et arról, kik vásároltak nagy értékű utazásokat - áll a tárca közleményében.

A hatályos jogszabályok azt sem teszik lehetővé, hogy az adóhatóság ún. készletező adatgyűjtést végezzen. Az APEH-nek nincs lehetősége arra, hogy az utazási irodáktól, utazásközvetítő vállalkozásoktól előzetesen, a későbbi vagyonosodási vizsgálatok céljára listát kérjen az utasokról. Az adóhivatalnak arra van lehetősége, hogy a már folyamatban lévő vagyonosodási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés