Előfizetői tartalom

A Standard & Poor's a sáveltörlésről és az adótervekről

Portfolio
Rövid kommentárban értékeli a Standard & Poor's a forint árfolyamsávjának eltörlését, illetve a kormányzat "időszerűtlen" adócsökkentési terveit. A hitelminősítő intézet ezek kapcsán az inflációs és a növekedési kilátásokról, valamint a költségvetési kockázatokról is megemlékezik - ezek alapján úgy tűnik, nem állt még helyre az országgal szembeni bizalom.

A sáveltörlés dicséretes, ám nincs azonnali hatása az ország kockázati besorolására - szögezi le a Standard & Poor's, miközben leírja a döntés mellett szóló, már ismert érveket. A hitelminősítő szerint a lépés önmagában nem fogja erősíteni a forintot, bár a makacsul magas infláción ez segíthetne. (A forint/euro árfolyam a sáveltörlés bejelentésének pillanatában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés