Előfizetői tartalom

A sáveltörlés elbizonytalaníthatja az euro bevezetését (Financial Times)

Portfolio
Az árfolyamsáv eltörlése növeli az euro bevezetésével kapcsolatos bizonytalanságot - írja a Financial Times. A lap szerint ez azt jelzi, hogy az újonnan csatlakozott tagok közül Magyarországnak nem sikerül az elsők között belépnie az eurozónába, amit azzal indokolnak, hogy az euro bevezetését megelőzően az Európai Unió - az éppen most megszűntetett rendszerhez hasonló - úgynevezett ERM 2 árfolyamrendszer alkalmazását írja elő.

A Financial Times szerint az euró bevezetése előtt Magyarország számára komoly kihívást jelent a gyenge gazdasági növekedés problémájának megoldása. Az elmúlt években a költségvetés túlköltekezése az államháztartási hiány megugrásához vezetett, így elkerülhetetlen volt a jelenleg is zajló kiigazítási folyamat. A 2007-es 1.3 százalékos növekedési ráta jelenleg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés