Előfizetői tartalom

A GKI a szuperbruttósítás pártján

Portfolio
A gazdaság fehérítése és az adórendszer egyszerűsítése áll a GKI adókoncepciójának központjában. A kutatóintézet szuperbruttósításon - a munkáltatói járulékokat is a bruttó bér részeként feltüntető eljáráson - alapuló elképzelése emlékeztet a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által tegnap ismertetett három lehetséges adóelképzelés egyikére.

Az elképzelés lényege a következő: a A bér-, adó- és járulékrendszer centrumába azt kell helyezni, ami a vállalkozások jelentős részénél az érdekeltség középpontja már most is: a munkavállaló és munkaadó által fizetett összes adóval és járulékkal együttes bérköltséget. A reform nyomán ez az új bruttó bér (szuperbruttó). b Minden bér-adó és bér-járulék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés